Akatemia-tiimi
koostuu moniammatillisista edelläkävijöistä, joita yhdistää innostus ensi- ja akuuttihoidon kehittämiseen, tutkimustyöhön sekä yhdessä oppimiseen.
Christoffer Ericsson
ensihoidon lehtori, väitöskirjatutkija, MSc, YAMK, AmO
-
Christoffer Ericsson on väitöskirjatutkija, ensihoitaja YAMK, soveltavan psykologian maisteri sekä ammatillinen opettaja (AmO).
Christoffer toimii päätyökseen Ammattikorkeakoulu Arcadassa ensihoidon koulutusvastaavana lehtorina sekä Arcada Patient Safety and Learning Center-simulaatiokeskuksen toiminnanjohtajana ja myös kokeneena simulaatio-ohjaajana. Christoffer vastaa akuutti- ja ensihoidon täydennyskoulutuksesta sekä simulaatio-ohjaajakoulutuksesta.
Christofferin väitöskirja tutkii ensihoitajien työelämän stressitekijöitä ja resilienssin kehitykseen vaikuttavia tekijöitä, sekä kokeneiden että vastavalmistuneiden ensihoitajien näkökulmista.
Monipuolisen työkuvansa ja taustansa kautta Christofferilla on palava into kehittää ensi- ja akuuttihoidon järjestelmää, työkulttuuria ja ihmisten välistä työtä, sekä koulutusten että tutkimusten kautta. Tutkimustyöhön innostaminen ja siitä lisää oppiminen on siksi hänellä lähellä sydäntä.
Väitöskirjatutkija; Helsingin yliopisto
Ensihoitaja YAMK (Arcada)
MSc Applied Psychology (Robert Gordon University)
AmO (Haaga-Helia Porvoo)
Ammattikorkeakoulu Arcada; Ensihoidon koulutusvastaava ja APSLC simulaatiokeskuksen vastuuhenkilö
Kokemusta kansainvälisistä ja valtakunnallisista koulutus- ja tutkimusprojekteista sekä osallistumisesta tieteellisiin komiteoihin
Anu Venesoja
FT, YAMK
-
Anu Venesoja on FT ja ensihoitaja YAMK. Hän on FinnEM ry:n hallituksen varapuheenjohtaja ja toimii päätyökseen ensihoidon yliopettajana LAB Ammattikorkeakoulussa. Aiemmin hän on työskennellyt ensihoitajana ja ensihoidon kenttäjohtajana Etelä-Karjalassa.
Anu haluaa kannustaa kaikkia osallistumaan tutkimuksen tekoon, sillä ilman tutkimustyötä akuutisti sairastuneen potilaan hoitoketju ei kehity. “Kaikista ei tarvitse tulla tutkijoita, mutta kaikkien apua tarvitaan, jotta tutkimuksen teko onnistuu”.
Väitöskirjatutkija; Helsingin yliopisto
Ensihoitaja YAMK; Saimaan ammattikorkeakoulu
LAB Ammattikorkeakoulu; yliopettaja
Eksote; Ensihoitaja/ ensihoidon kenttäjohtaja (31.12.2022 asti.
Kokemusta kansallisista ja kansainvälisistä yhteistyöhankkeista
Kokemusta tieteellisten artikkeleiden vertaisarvioinnista useissa kansainvälisissä tieteellisissä lehdissä
Marko Hoikka
anestesiologian ja tehohoidon el, LT
-
Marko Hoikka on LT, anestesiologian ja tehohoidon erikoislääkäri, ensihoitolääkäri (sekä myös aiemmalta koulutukseltaan ensihoitaja AMK) ja yliopistotutkija Itä-Suomen yliopiston ensihoidon ja akuuttihoidon tutkimusryhmässä.
Hänellä on useita julkaisuja takanaan ja hän toimii useiden väitöskirjatutkimusten sekä lääketieteen kandidaattien syventävien opintojen tutkielmien ohjaajana.
Marko toimii myös Pohjois-Savon hyvinvointialueella palveluyksikkö Akuutin vastaavana lääkärinä ja Suomen Anestesiologiayhdistyksen ensihoitojaoksen puheenjohtajana.
Post-doc yliopistotutkija, Itä-Suomen Yliopisto, Kliinisen lääketieteen yksikkö 2023-
Lääketieteen tohtori 2018, Oulun yliopisto
Anestesiologian ja tehohoidon erikoislääkäri 2018, Oulun yliopisto
Lääketieteen lisensiaatti 2012, Oulun yliopisto
Ensihoitaja AMK 2004, Savonia AMK
Apulaisylilääkäri, KYS ensihoitokeskus 2023-
SAY ensihoitojaos pj, 2022-
Anssi Saviluoto
akuuttilääketieteen evl, LT
-
Anssi Saviluoto on entinen ensihoitaja. Sittemmin akuuttilääketieteeseen erikoistuva lääkäri Jyväskylässä ja LT. Vaativan ensihoidon keskittämistä tutkiva väitöskirja hyväksyttiin 2021, jonka jälkeen kiinnostus akuuttilääketieteen ja ensihoidon tutkimukseen, sekä opetukseen on vain syventynyt.
Väitöskirja hyväksytty 19.11.2021; Anestesiologian ja tehohoidon oppiaine. Itä-Suomen yliopisto (Provider volume in prehospital critical care). VERKOSSA >
Tutkijana valtioneuvoston selvityshankkeessa 2022: Lääkärihelikopteritoiminnan vaikuttavuus ja kustannustehokkuuden kehittäminen.
Akuuttilääketieteen erikoistuva lääkäri 1.9.2019 alkaen Keski-Suomen keskussairaala
Lääketieteen lisensiaatti 30.8.2019 Itä-Suomen Yliopisto
Sairaanhoitaja/ensihoitaja AMK 18.12.2009
Työskentely ensihoitajana 6/2008–2018 Etelä-Karjalassa ja Pohjois-Savossa
Valo- ja videokuvaus harrastustoimintana ja sivutoimena 2006 lähtien
Säännölliset luennot ja käytännön harjoitukset Savonia ja LAB ammattikorkeakouluissa
Dimitri Lisitsyn
MSc opiskelija
-
Dimitri Lisitsyn on itsetituleeratusti ensihoidon puuhamies Lappeenrannasta. Dimitri toimii Etelä-Karjalan alueella hoitotason ensihoitajana.
Vastavalmistunut Extreme Medicine-maisteriohjelmasta, Dimitri on kokenut maailmanmatkaaja, arvostettu valokuvaaja, sosiaalimedian velho, kouluttaja (mm. ALS, EPALS) ja vahva ensihoidon puolestapuhuja.
Dimitrillä on palo kehittää ensihoidon alaa ja toimii FinnEM Akatemiassa korvaamattomana osana tiimiä monialaisen osaamisensa takia.
MSc Extreme Medicine - opiskelija (Exeterin yliopisto, Yhdistynyt Kuningaskunta)
Ensihoidon operatiivinen johtaminen - erikoistumisopinnot (XAMK)
Ensihoitaja AMK (Saimaan ammattikorkeakoulu)
Hoitotason ensihoitaja, EKSOTE / EKHVA 2018 -
Freelance journalisti ja kuvaaja, 2013 -
Eeva Tuunainen
FinnEM ry:n puheenjohtaja, akuuttilääketieteen el, LT
-
Eeva Tuunainen on akuuttilääketieteen erikoislääkäri ja LT. Eeva on FinnEM ry:n puheenjohtaja ja hän on vahvasti etabloituneena toimijana toiminut sekä mm. FinnEMin että FinnHELPin merkittävänä alullepanijana.
Eeva nostaa määrätietoisesti ja palavasti akuuttihoidon henkilöstön hyvinvointia esille ja haluaa kehittää sitä sekä koulutuksen, palvelujen että tutkimusten avulla.